Isti političari od izbora do izbora jedino propuštaju dobre prilike i ne nude ništa novo

Krajnje je vrijeme da Varaždin prestane biti mjesto propuštenih prilika.

U prostorijama Lige za Varaždin danas je održana konferencija za medije na temu Varaždin grad propuštenih prilika. Kad se pojavila na sceni, Liga za Varaždin bila je doista veliko iznenađenje. Kandidat za gradonačelnika Lige za Varaždin Vlado Sevšek istaknuo je da su u političku arenu ušli jer političari koji su dosad vodili Varaždin, nisu napravili ništa, štoviše nanijeli su štete Gradu i građanima.

– Svojim nečinjenjem napravili su direktnu ili indirektnu štetu. Mi nismo političari i ne živimo od politike. Zbog njih smo se pojavili, inače bi se bavili poslovnim i socijalnim pitanjima, a ne javno – političkim pitanjima. Mi znamo i možemo drugačije i bolje – rekao je Sevšek i dodao kako postoji realna opasnost da na ovim lokalnim izborima Varaždin postane grad još jedne propuštene prilike.

– Ivan Čehok 2005. godine počeo je skupljati bale u Brezju, zagadio okoliš i stvorio ovaj veliki ekološki problem u Varaždinu. Stizali su nalozi s upozorenjima da su bale štetne, opasne po zdravlje. Po pitanju bala, nije napravio ništa. Ista osoba danas se pojavljuje kao kandidat za gradonačelnika, a zbog svega toga nikad se ne bi smio kandidirati – objasnio je Sevšek.

Čehokovu kandidaturu prokomentirao je i Davor Patafta, kandidat za zamjenika gradonačelnika Lige za Varaždin.

– U jednom modernom svijetu, u Europi ako na vodozaštitnom području i arheloškom lokalitetu, nezakonito odbaciš tisuće i tisuće tona smeća, ne možeš sudjelovati u javnom životu. To što je u normalnom svijetu to tako, kod nas nažalost nije. Čehok je shvatio da je napravio problem, pokušao ga je riješiti, ali je završilo tako kako je završilo na štetu svih građana – poentirao je Patafta dodavši da je Čehok stvorio bivšeg gradonačelnika Habuša, jer se nije pobrinuo stvoriti kvalitetnog zamjenika. Smatra da je u kampanji bilo premalo sučeljavanja i izravne konfrontacije i to iz razloga jer usprkos pozivima, protukandidati nisu na to pristajali.

Patafta je objasnio da je Alen Kišić samo nasljednik politike bivše nesposobne vlasti, odnosno politike gradonačelnika Gorana Habuša.

– Nakon Čehoka, dolazi ekipa s novim idejama i projektima čiji je rezultat primjerice tužba protiv Grada teška 80 milijuna kuna i takvih primjera ima više. Sad imate Kišića koji je s njima sve to skupa radio, a bez imalo grižnje savjesti uključuje se u utrku za čelnu poziciju u Gradu. Kišić je dobrodošao, no preseliti se u Varaždin koji je po mnogo čemu specifičan i u njemu se kandidirati za gradonačelnika… Ne bi vas možda bilo sram? Za to zaista treba imati hrabrosti – rekao je Patafta.

Sevšek je napomenuo da je Kišić čovjek koji je doista nedavno došao u Varaždin.

– On ne može poznavati probleme Varaždinaca i problematiku Grada. Sumnjam bi li znao na koju stranu svijeta treba krenuti kad iz Varaždina ide prema Ivancu. Imajmo na umu da smo sad pred novim izazovom. Varaždin može ponovno biti grad propuštene prilike, ako netko od političara koji su napravili štete gradu budu ponovno izabrani – dodao je Sevšek.

Dubravka Lekić, kandidatkinja za dogradonačelnicu Lige za Varaždin istaknula je da je zgrožena nakon jučerašnjeg sučeljavanja u Kinu Gaj.

– Mi smo kao dva svijeta. Jedan smo mi poduzetnici koji moramo stvoriti prihode i napuniti proračun, a s druge strane su političari koji se konfrontiraju oko nebitnih stvari – rekla je Lekić i poručila da do jučer nije ni znala da je Alen Kišić u svojem četverogodišnjem mandatu bio dožupan za društvene djelatnosti.

Podsjećamo, Dubravka Lekić je poduzetnica koja u svojim zdravstveno-socijalnim ustanovama zapošljava 350 djelatnika koji svakodnevno vode brigu o polupokretnim i nepokretnim osobama. Dosad Kišić te korisnike nije ni posjetio, te je Lekić takvu nebrigu ocijenila sramotnom.

– On je očito nezainteresiran za svoj posao, a sada se kandidira za gradonačelnika – zaključila je.

Također, Liga za Varaždin sutra će održati konferenciju za medije na kojoj će Davor Patafta govoriti o niskim plaćama u Varaždinu, te o tome kako na računu tvrtke Varkom stoji 40 do 50 milijuna kuna.