Liga za Varaždin: kandidati za zamjenike gradonačelnika Dubravka Lekić i Davor Patafta

Video:

Izvor: Regionalni tjednik

Moji najbliži suradnici bit će poznati gospodarstvenici Dubravka Lekić i Davor Patafta. Oni ne samo da su uspješni poduzetnici, nego su ljudi neiscrpne energije, znanja i iskustva, što je u ovom vremenu nužno Gradu Varaždinu – poručio je Vlado Sevšek, kandidat Lige za Varaždin za gradonačelnika na konferenciji za novinare koja je održana u prostorima Udruge.

Današnji susret s predstavnicima medija Lige za Varaždin bio je prilika da kandidati za zamjenike gradonačelnika predstave dio svog programa “Varaždin na kvadrat“ koji se odnosi na socijalnu politiku, mlade, umirovljenike i gospodarski razvoj.

– Proteklih dana bio sam suočen s velikim izazovom jer sam morao odabrati osobe koje će biti moji zamjenici. Bio je to jedan od najtežih zadataka. Prije svega, morao sam odabrati osobe koje su spremne ispuniti ciljeve naše udruge predviđene Statutom, a potom i one koje su spremne iznijeti zajedno sa mnom, sve projekte iz našeg programa kojega već danima predstavljamo – istaknuo je Sevšek.

Ujedno je zahvalio svojim zamjenicima, Dubravki Lekić i Davoru Patafti, na hrabrosti i volji da se kao iskusne i hrabre osobe uhvate u koštac sa socijalnim te gospodarskim problemima.

– Liga za Varaždin posvetit će posebnu pažnju sigurnosti i standardu svih naših sugrađana, te boljoj organizaciji zdravstvene djelatnosti. Uvest ćemo trijažu kao standard u ustanovu hitne medicinske pomoći, čime će građani dobiti cjelovitu i pouzdanu skrb liječnika specijalista hitne medicine, pedijatara, kirurga i internista u svakom trenutku na jednom mjestu – najavila je Lekić.

Liga za Varaždin vodit će iznimnu brigu o umirovljenicima, kojima će se omogućiti i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje.

– U našem ćemo mandatu za njih izgraditi dodatne kapacitete u umirovljeničkim domovima i osigurati im besplatan gradski prijevoz. Smanjit ćemo prirez 10 posto i time povećati mirovine. Stvorit ćemo proračunski prostor za isplatu 200 kuna uskrsnice i 300 kuna božićnice za sve umirovljenike s mirovinom manjom od 2.000 kuna, te 100 kuna uskrsnice i 200 kuna božićnice za sve umirovljenike čija je mirovina do 3.500 kuna – najavila je Lekić.

Na nju se nadovezao poznati varaždinski poduzetnik Davor Patafta napomenuvši kako na taj način Liga za Varaždin stvara dostojanstvene uvjete života i veći standard svojim starijim sugrađanima.

Gospođa Dubravka Lekić i ja bit ćemo volonteri te za svoj rad nećemo primati plaću, a naknada će se odreći i svi naši vijećnici. Najavio sam da ćemo u mandatu realizirati 700 milijuna kuna investicija u Varaždinu s izgradnjom najmanje dvije do čak 10 tvornica u Gospodarskoj zoni Brezje. To je nužno jer zbog plaća koje su ispod državnog prosjeka samo 30 posto zaposlenih građana trenutno iz poreza na dohodak puni gradski proračun – naglasio je Patafta te najavio provođenje čitavog niza proaktivnih gospodarskih mjera.

Time će Grad Varaždin pokrenuti pozitivnu spiralu razvoja, pa će se prosječne plaće podići za 30 posto, što će, kako je rekao, biti rezultat novih gospodarskih aktivnosti i investicija.

Na kraju su pozvali predstavnike medija i istaknute osobe na aktualnoj varaždinskoj političkoj sceni na javnu raspravu i sučeljavanje gospodarskih programa koji su ključni za podizanje standarda i primanja građana Varaždina.