Liga za Varaždin pomaže udruzi "Plavo srce" koja okuplja osobe s autizmom

Izvor: Regionalni tjednik

Udruga „Plavo srce“ iz Varaždina, koja je osnovana prošle godine, okuplja odrasle osobe s autizmom, a njihov cilj je promicanje razvitka i unapređenja kvalitete života zrelih osoba s autizmom i njihovih obitelji.
Jedna od njihovih radionica jest i ona izrade suvenirnih sapuna, čijom prodajom prikupljaju sredstva za financiranje daljnjeg djelovanja Udruge.

– Imamo člana koji je osjetljiv na mirise i zvukove, a od svih mogućih radionica, našao se jedino u radionici izrade sapuna. Ti mirisi mu odgovaraju, dolazi s guštom i radi – ilustrirao je jednim primjerom predsjednik Udruge Smiljan Jović koliko radionice znače njihovim članovima.

Rad „Plavog srca“ poduprla je udruga građana Liga za Varaždin, čiji su članovi kupili sapune i time pomogli radu Udruge, a na taj način ispunjavaju jedan od socijalnih ciljeva okupljanja članova. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare su pozvali sve druge udruge i tvrtke da im pomognu na isti način.

Više o radu udruge „Plavo srce“, radionicama izrade sapuna i drugim njihovim aktivnostima možete doznati na njihovoj web stranici www.plavosrce.hr.