Vlado Sevšek i Liga za Varaždin prema glasovima publike pobjednici su političke kuhinje

Vlado Sevšek i Liga za Varaždin osvojili su publiku VTV-a koja je uživo pratila večerašnju političku kuhinju.

 

Televizijska publika je  za vrijeme trajanja trosatne emisije telefonski glasala za ekipu koja je na njih ostavlja najbolji dojam. Sevšek i njegovi kuhari premoćno su pobijedili.

Bila je to zanimljiva večer u varaždinskom Garestinu. Devet ekipa s devet recepata u borbi za najbolji politički kotlić.

Političke protivnike je u kuharskoj areni okupila ekipa VTV- a. Pravila su bila jednostavna: skuhati gulaš po vlastitom receptu, kuhalo je najmanje tri, najviše pet kuhara i jelo je moralo biti gotovo za najviše tri sata.

Kako kuhari ne bi ogladnjeli dok kuhaju stolovi su bili puni domaćih  delicija. Bilo je tu svega: čvaraka, prgica, orehnjače, kosane masti, špeka, prezvušta … Sve se to obilno zalijevalo voćnim rakijama i stolnim vinima. Ipak, kralj večeri je bio gulaš.

Borba je bila žestoka. Kuhali su se gulaši sa svinjetinom, govedinom, divljači, a bilo je i hrabrih pokušaja kuhanja  bezmesnog, vegetarijanskog gulaša.

Politički kotlić su budnim okom nadgledala dvojica velikih chefova: Damir Crleni i Dražen Đurišević iz Hrvatskog kuharskog saveza. Njih su dvojica ozbiljno shvatili posao stručnog suda. iako nisu proglašavali pobjednika.

– Moramo čuvati renome bez obzira na političare i ležernost događaja – rekao je Damir Crleni.Dražen Đurašević se složio s kolegom i iskusno zaključio:

– Ako je netko kreativan u kuhinji vjerojatno je takav i u politici. Moramo ozbiljno pristupiti jer kako oni skuhaju tako će građani jesti.

Gledatelji odlučili

Pobjednička ekipa prema glasovima publike, Vlado Sevšek i Liga za Varaždin, od početka je zdušno je prionula zadatku. Na meniju je bio gulaš sa noklicama.
Oko kotlića su se okupili Vlado Sevšek, Dubravka Lekić, Davor Patafta , Božena Horvat i Davor Sevšek. Glavni  kuhar je bio Vlado Sevšek, koji  je, kao pravi chef podijelio zadatke ostalima: Dubravka Lekić je bila asistentica, Davor Patafta je ozbiljno nadzirao proces kuhanja dok su ostali bili „mali od kuhinje“.  Kuhare su bodrili i savjete davali Mladen Rihtarić, Zlatko Mehun i Stjepan Cvek.
Chef Sevšek je prije ulaska u arenu najavio očekivanje „savršeno visokog rezultata“. Da je imao dobar njuh pokazalo se tri sata kasnije kad je televizijska publika njega i ekipu proglasila „najdomljivijim kuharima“.